SABREREN VAN CHAMPAGNE

CHAMPAGNEFLES SABREREN

Het sabreren van Champagne – de sabrage – is een traditionele en ceremoniële manier om een champagnefles met een sabel te ontkurken. Plop-Up verzorgt sabrages op ieder willekeurige locatie maar kan jou ook begeleiden bij het sabreren van een fles Champagne. Een feestelijk ritueel bij bijvoorbeeld een bruiloft, het slaan van de eerste paal of bij de opening van een nieuw bedrijfspand.

Deze traditie voor het openen van een fles Champagne voert ons terug naar de tijd van Napoleon. Na iedere gewonnen veldslag werd er op deze wijze een fles open geslagen maar er doen meer verhalen de ronde. Wij organiseren workshops waarin we meer vertellen over de oorsprong van het sabreren, de fijne kneepjes bijbrengen en uiteraard gezamenlijk een aantal flessen openslaan om die vervolgens te nuttigen.

OFFERTE
Sabreren.jpg

KUNST VAN HET SABREREN

Bij het sabreren van een fles Champagne wordt deze met de duim in de ‘ziel’ in een lichte hoek met de kurk van je af vastgehouden. Met de andere hand slaat men het blad van het Champagne zwaard, langs de hals van de fles, tegen de verdikking van het glas bij de kurk. Door de stoot en de inwendige druk, breekt deze rand langs de naad af. De hals vliegt weg met de kurk er nog in. Als de techniek juist wordt uitgevoerd ontstaat er een mooie breuk en gaat dit gepaard zonder glassplinters en verspilling van de wijn.

Plop-Up organiseert workshops sabreren of volg een cursus sabreren bij onze Sommelier. Ook komt onze sabreur aan huis. Champagne is uitermate geschikt om met een zwaard te openen maar wil je een fles Cava sabreren of een fles Prosecco sabreren dan willen we je graag adviseren. De dikte van het glas en de druk in de fles kan variëren waardoor jouw plechtige sabreermoment minder glansrijk verloopt. Vraag ons naar de mogelijkheden, we denken graag mee!

© 2018 ontwikkeld door Winehost